Smażenie - porady

Patelnie z powłoką nieprzywieralną

Patelnie z powłoką nieprzywieralną

Powłoka nieprzywieralna w patelni daje sposobność przede wszystkim bardzo wygodnego smażenia niezależnie od tego, czy mowa o smażeniu mięsa, warzyw, czy trudnych do zrobienia omletów i naleśników. W każdej z tych sytuacji podczas posiadania standardowej, zwykłej patelni, niezbędne okazuje się kontrolowanie temperatury a także non stop czuwanie przy patelni, ażeby nie doszło do przywarcia jedzenia do spodu i tym samym jego przypalenia. W przypadku powłoki nieprzywieralnej nie ma natomiast takiej obawy. W patelniach bardzo istotne jest zwłaszcza to, że mogą one być używane nawet przez dużo mniej wprawionego kucharza. W zakresie warstwy nieprzywieralnej istotne jest zwłaszcza dokładne sprawdzenie, z czego to znaczy z jakiego materiału powłoka ta jest wykonana. Patelnie z prawdziwie nieprzywieralną osłoną są niemożliwe do zarysowania. Nie dość, że są odporne na wszelakie uszkodzenia mechaniczne, to jeszcze okazują się bardzo mocne i można z nich korzystać przez wiele długich lat. Nieprzywieralna warstwa stanowi świetny materiał do szybkiego i sprawnego czyszczenia. Doskonale nadaje się do zmywania oraz przecierania gąbką. To prosty w utrzymaniu rodzaj akcesoriów. Do tego, nie trzeba na niej dużej ilości tłuszczów. Wystarczy odrobinka. Smażenie w wysokich temperaturach okazuje się być niekoniecznie jednak dobre dla tego rodzaju sprzętów domowego użytku, co wynika z faktu, iż wysoka temperatura może niszczyć opisywaną tu powłokę. Nie zaleca się także szorowania, czy też używania metalowych akcesoriów. Przybory do mieszania kompletnie odpadają.
Napisane przez:

Share this post