Smażenie - porady

Technologia produkcji GreenPan patelni

Technologia produkcji GreenPan patelni

Patelnie marki belgijskiego pochodzenia, a mianowicie słynnej w dziedzinie kulinariów firmy GreenPan opierają się zwłaszcza na wysokiej jakości zastosowanych do ich produkcji materiałów wytwórczych. Bazują one w głównej mierze na wykorzystaniu takich tworzyw, jakie nie zawierają szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych typu PFOA oraz PTFE.
Smażona ryba na patelni
Co więcej, patelnie marki wymienionej w tytule niniejszego wirtualnego poradnika opierają się zwłaszcza na wprowadzeniu ceramicznej warstewki ochronnej. Mowa tu o specjalistycznie zaprojektowanej i opatentowanej właśnie przez belgijskiego producenta powłoce Thermolon. Jest to powłoka niezagrażająca w żadnym, chociażby najmniejszym stopniu ani środowisku, ani tym bardziej zdrowiu człowieka. To ekologiczne i nowoczesne rozwiązanie, jakiemu warto bliżej przyjrzeć się chociażby z powodów czysto ekologicznych. Dodatkowo, opisywane tu rodzaje patelni produkowanych przez markę GreenPan opierają się zwłaszcza na solidności i precyzji wytwórstwa. Jest to równoznaczne z tym, że potrawy po prostu nie przypalają się, są właściwie przysmażone, ale jednocześnie można je bez trudu podgrzewać nawet i kilkakrotnie. Dania nie ociekają tłuszczem, a nawet nie potrzeba jakichś szczególnych jego ilości, aby patelnie doskonale radziły sobie z pieczeniem i smażeniem. Patelnie tu omawiane charakteryzują się bardzo wysoką odpornością na temperatury. Ich bariera przekracza jakieś czterysta pięćdziesiąt stopni Celsjusza. Jest to także powłoka odporna na zarysowania.
Napisane przez:

Warto również przeczytać

[the-post-grid id="231" title="najnowsze"]

Share this post